Viiskümmend halli varjundit

Viiskümmend halli varjundit

Fifty Shades of Grey

2h 5min  |  Draama, Romantika  |  Kinodes alates: 13.02.2015

E.L. Jamesi hiigelmenuka erootilise romaani „Viiskümmend halli varjundit“ ekraniseering on aasta üks oodatumaid ja kõmulisimaid filme. Varjunditesaaga on viimaste aastate suurim ülemaailmset edu toonud raamat, mis on tõlgitud 51 keelde ning müünud üle 100 miljoni eksemplari. Pikantse triloogia esimene osa jutustab tagasihoidliku ja naiivse tudengineiu Anastasia Steele’i ohtlikuvõitu armusuhetest 27-aastase miljardärist ärimehega. Pealtnäha igati täiuslikku Christian Greyd vaevavad lapsepõlvest saadud hingetraumad, mida leevendab piiripealsetest seksimängudest saadav eufooria. See on lugu sõltuvuslikust vajadusest absoluutse kontrolli järele ning kogenematu naise balansseerimisest tundeskaalal “uudishimu-hirm-kirg”.

Vastuolulist armastajapaari kehastavad Don Johnsoni ja Melanie Griffithi veetlev tütar Dakota Johnson („Sotsiaalvõrgustik“) ning Põhja-Iirimaalt pärit kompu, kunagine Calvin Kleini modell Jamie Dornan („Marie Antoinette“). Filmi režissööriks on Sam Taylor-Johnson, kes on korduvalt ka oma varasemates kunstilistes projektides demonstreerinud peent taju universaalse erootika mõistmisel ning oskusel kujutada seksikust ühtviisi erutavalt nii mehe kui naise vaatenurgast.

Ohtralt pinget ja tulikuumi kaadreid pakkuvat filmi illustreerivad seksikad heliribad pop-diivadelt Beyonce, Ellie Goulding, Sia, Annie Lennox jt.

Filmi tõlkis Piret Nukki.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Sam Taylor-Johnson
Osatäitjad: Dakota Johnson, Jennifer Ehle, Jamie Dornan, Luke Grimes, Victor Rasuk, Marcia Gay Harden
Links: E.L. Jamesi raamat on ilmunud ka eesti keeles.


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid