Paradiis: Usk

Paradiis: Usk

Paradies: Glaube

1h 55min  |  Draama  |  Kinodes alates: 12.07.2013

PARADIIS: USK on teine peatükk austria provokaatori Ulrich Seidli Paradiisi-triloogiast, mis jälgib kolme naise teekonda oma isikliku õnne ehk maapealse paradiisi otsinguil. PARADIIS: USK esilinastus 2012. aastal Venezia filmifestivali võistlusprogrammis (žürii eripreemia) ning samuti 2012. aasta PÖFFil.

Ulrich Seidli täiusliku paradiisi otsingud jätkuvad Austria näitlejanna Maria Hofstätteri kehastatud fanaatilise katoliiklase Anne-Marie loos. Radioloogiaõena leiba teeniva masohhistlike kalduvustega proua pühendumus Jeesusele on niivõrd jäägitu, et ka oma puhkuse veedab ta jumalasõna ukselt uksele levitades, kaaslaseks Neitsi Maarja pühakuju.

Üsna veidraks kisub lugu, kui välja ilmub Anne-Marie moslemist ja ratastooli aheldatud abikaasa. Kirglikud palved vahelduvad vihaste vaidluste, käsikähmluste ja vaimse ning füüsilise terroriga. See pole veel kõik. Järgnevad öised vabaõhu seksorgiad, kohtumine härra Rupnikuga, suguühe Jeesusega ning südantlõhestav suhete purunemine – st lahkuminek Jeesusest. Tõepoolest, Anne Marie usk ei ole mitte ainult spirituaalne, vaid ka karnaalne ja Seidl ei säästa meid grammigi selle demonstreerimisel.

Kõik see kokku on peadpööritavalt hirmuäratav, hüsteeriliselt naljakas ning äärmiselt mõtlemapanev ja ilmselgelt on tegemist filmiga, mis jääb vaatajale igaveseks kuklasse tiksuma. PARADIIS: USK on kompromissitu, provotseeriv ja küüniline tragikomöödia inimesest - autorikino meistri Ulrich Seidli absoluutne tippteos.

NB! Ulrich Seidli Paradiisi-triloogia kolmas ja viimane peatükk PARADIIS: LOOTUS Sinu kinos alates 16. augustist!


Levitaja: Must Käsi MTÜ
Lavastaja: Ulrich Seidl


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.