Jaht

Jaht

Jagten

1h 55min  |  Draama  |  Kinodes alates: 18.01.2013

Thomas Vinterbergi ("Festen", "Submarino") emotsionaalne draama JAHT esilinastus 2012. aasta Cannesi filmifestivali võistlusprogrammis ning pälvis oikumeenilise žürii preemia. Peaosatäitja Mads Mikkelsesn pärjati aga parima meesnäitleja preemiaga. Euroopa filmiakadeemialt auhind parima stsenaariumi eest.

Uue energiaga laetud Thomas Vinterberg paljastab filmis JAHT laastavate tagajärgedega Taani maaühiskonda. Režissöör naaseb enesekindlalt oma vana stiili ja mõne tuttava teema juurde. Viies narratiivi hulljulgelt usutavuse piirile, kasutab Vinterberg kuuma lasteahistamise teemat selleks, et panna proovile väikelinna hoolikalt punutud fassaad, kuni haavad vihaselt nähtavale tulevad.

2012. aasta Cannesi filmifestivalil parima meesnäitleja preemiaga pärjatud Mads Mikkelsen mängib tasast ja tagasihoidlikku lasteaiakasvatajat Lucast, kes püüab saada üle valusast abielulahutusest ja eemalolekust oma pojast Marcusest (soe esitus noorelt Lasse Fogelstrømilt). Vinterberg ehitab sündmustikku üles tõhusalt ja ühemõtteliselt ning filmi tegevus leiab aset kahe kuu jooksul: novembris ja detsembris. Me näeme, kuidas Lucase parima sõbra Theo (Bo Larsen) viieaastane tütar Klara tuleb välja oma süüdistusega; me teame, miks ta seda teeb, ja sedagi, et Lucas on süütu.

Filmi alguses kasutab Vinterberg mõnuga võimalust vastandada inimloomuse koledust Taani looduse hunnitule ilule. Vinterberg muigab ilmse naudinguga vendluse illusiooni üle nende lapsepõlvesõprade ja põliste hirveküttide vahel, kes uhkeldavad oma mehise kamraadlusega, mis on tegelikult üksnes pinnapealne. Kui varahommikune udu kerkib kütte tervitama, on õhus tunda ähvardavat hädaohtu ja hirmu, et JAHT nõuab ohvrit. Ja kui filmi alguses on tegevus kulgenud kiirelt ja ladusalt, hoiab Vinterberg nüüdsest peale pinget JAHI jahmatava lõpukaadrini.

Fionnuala Halligan, Screen International

NB! Film on taani keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega!


Levitaja: Estinfilm OÜ
Lavastaja: Thomas Vinterberg
Osatäitjad: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.